Tarkoitus ja tavoitteet

Perusyhdistykset eli puolueosastot ovat SDP:n toiminnan perusyksikköjä.

Pyhäjärven Demarit ry toimii SDP:n Pyhäjärven paikallisosastona. Toiminnan päätehtävänä on Pyhäjärven sosiaalidemokraattien aktivoiminen yhteiseen keskusteluun asioita ja yhteisin päätöksin vaikuttamaan oman paikkakunnan asioihin. Myös Oulun eteläisen alueen kuntien demareiden välinen yhteistyö sekä yhteydenpito piiriin ja puolueeseen kuuluvat toimintaan.

Tehtävänämme puolueosastona on rakentaa SDP:n periaateohjelman mukaisesti vapaudelle, tasa-arvolle ja solidaarisuudelle perustuvaa yhteiskuntaa, jossa kaikilla kansalaisilla on mahdollisuudet inhimilliseen kasvuun, ja jossa jokainen voi elää joutumatta alistetuksi tai alistamatta muita.
Otamme kantaa paikallisiin asioihin ja valtakunnan politiikkaan. Kutsumme poliitikkoja vierailijoiksi ja järjestämme avoimia keskustelutilaisuuksia.

Puolueosastoamme johtaa osaston yleinen kokous, johon jokainen osaston jäsen voi osallistua. Osaston käytännön toimintaa johtaa puolestaan johtokunta. Puolueosastona meillä on oikeus tehdä aloitteita piirihallitukselle ja puoluehallitukselle. Aloitteisiin on vastattava kolmen kuukauden kuluessa.

Lähetämme edustajamme kunnallisjärjestön kokouksiin ja piirikokouksiin. Lisäksi voimme asettavaa ehdokkaat vaaleihin, puoluekokousedustajiksi sekä puolueen eri tehtäviin. Myös presidenttiehdokkaiden nimeäminen SDP:n sisäiseen jäsenvaaliin kuuluu perusosastoille.

 

 

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *